Trainingen
Interventies rekenonderwijs
Er zijn verschillende effectieve interventies om de leerlingresultaten te verbeteren. Hoe ga je om met zwakke rekenaars? En welke didactische aanpak werkt nu echt? Ons aanbod bestaat uit een breed en compleet spectrum aan onderwerpen binnen het reken-wiskundeonderwijs. We gaan in op het basispakket van ParnasSys, onder andere door toetsgegevens van methodetoetsen én niet-methodetoetsen te koppelen aan mogelijke interventies op het gebied van rekenonderwijs. Ook gaan we in deze training in op WMK om dit te koppelen aan de behoefte aan professionalisering op het gebied van rekenen-wiskunde binnen de school.
Interventies taal/leesonderwijs
Vanuit de wetenschap weten we wat ertoe doet als het gaat om technisch lezen, Close Reading of het vormgeven van goed taal en leesbeleid. Hoe geven jullie de leerlingen een goede basis mee? In deze training gaan we in op het basispakket van ParnasSys, onder andere door toetsgegevens van methodetoetsen én niet-methodetoetsen te koppelen aan mogelijke interventies op het gebied van taal-/leesonderwijs. Ook gaan we in deze training in op WMK om dit te koppelen aan de behoefte aan professionalisering op het gebied van taal-/leesonderwijs binnen de school.
Effectief datagebruik
Scholen beschikken over veel informatie en gegevens, bijvoorbeeld uit ParnasSys. Maar wat doe je met die informatie, als bijvoorbeeld de onderwijsprestaties achter blijven? Je kunt veel leren van je eigen data. De Datateam®methode helpt scholen om hun data effectief te gebruiken om concrete vraagstukken op te lossen.
Cito Leerling in beeld en ParnasSys – verdiepingsscholing voor ib’ers
Is er binnen jouw bestuur gekozen voor Cito Leerling in beeld, dan is dit de perfecte scholing voor het werken met het nieuwe Cito-platform. In een interactieve bijeenkomst gaan we naast theoretisch, vooral praktisch aan de slag met het analyseren van de verschillende data van Cito Leerling in beeld i.c.m. de tools ParnasSys en Ultimview. Deze scholing is zeer geschikt voor bijvoorbeeld ib-netwerken.
Webinar ‘Kennismaken met Leerlijnen’
Wanneer je als school vanuit doelen wilt werken (in plaats van een methode te volgen) of je onderwijs flexibeler wilt inrichten, dan is de module leerlijnen mogelijk heel passend voor je. In deze gratis webinar presenteren we de mogelijkheden.
Scholing op maat Focus PO META
Op maat gemaakte training (incompany) waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?
Quickstart Focus PO META
We helpen je op weg. Bij een abonnement op Focus PO META hoort een gratis quickstart (implementatietraining). Na het aanvragen van een abonnement wordt contact opgenomen om een afspraak in te plannen. Tijdens de training leer je alles wat nodig is om een goede start te maken met de software.
Teamscholing ‘Starten met Kindbegrip’
Je hebt Kindbegrip aangeschaft, maar nog niet de tijd gehad om het helemaal zelf te ontdekken. Als je dit herkent, investeer dan met je team in de scholing ‘Starten met Kindbegrip’. We helpen je te beginnen met het systeem en nemen alle teamleden mee in het werken met Kindbegrip.
Implementatieconsult Kindbegrip
Jullie hebben gekozen voor Kindbegrip en willen nu een stevig plan maken voor de invoering. In dit consult bespreken we samen jullie ambities, de cultuur van de school en hoe jullie Kindbegrip willen implementeren.
Groepsbesprekingen met Kindbegrip
Je herkent het misschien: jullie hebben Kindbegrip, maar verder dan het invullen van de lijsten komt het nog niet. Wist je dat de groepsbesprekingen een mooie kans bieden om de resultaten van Kindbegrip te bespreken? In deze scholing leer je hoe je waardevolle gesprekken met leerkrachten voert over de Kindbegrip- of Zien!-profielen.
Ouderavond rond Kindbegrip
Op school werk je systematisch aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, maar thuis gaat het vaak anders. Tijdens deze ouderavond over Kindbegrip informeer je ouders over de inhoud en doelstellingen van Kindbegrip én versterk je de samenwerking met hen. Onze onderwijs-adviseurs laten zien hoe Kindbegrip helpt bij het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal voor het gedrag van kinderen.
Terugkomdag Expertscholing Kindbegrip
Heb je eerder ons een experttraject Kindbegrip gevolgd of ken je al veel van het werken met Kindbegrip? Het is goed om altijd te blijven leren en je kennis up-to-date te houden. Dat kan in deze terugkomdag voor experts.