Trainingen
Interventies taal/leesonderwijs
Vanuit de wetenschap weten we wat ertoe doet als het gaat om technisch lezen, Close Reading of het vormgeven van goed taal en leesbeleid. Hoe geven jullie de leerlingen een goede basis mee? In deze training gaan we in op het basispakket van ParnasSys, onder andere door toetsgegevens van methodetoetsen én niet-methodetoetsen te koppelen aan mogelijke interventies op het gebied van taal-/leesonderwijs. Ook gaan we in deze training in op WMK om dit te koppelen aan de behoefte aan professionalisering op het gebied van taal-/leesonderwijs binnen de school.
Effectief datagebruik
Scholen beschikken over veel informatie en gegevens, bijvoorbeeld uit ParnasSys. Maar wat doe je met die informatie, als bijvoorbeeld de onderwijsprestaties achter blijven? Je kunt veel leren van je eigen data. De Datateam®methode helpt scholen om hun data effectief te gebruiken om concrete vraagstukken op te lossen.
Webinar ‘Kennismaken met Leerlijnen’
Wanneer je als school vanuit doelen wilt werken (in plaats van een methode te volgen) of je onderwijs flexibeler wilt inrichten, dan is de module leerlijnen mogelijk heel passend voor je. In deze gratis webinar presenteren we de mogelijkheden.
Scholing op maat Focus PO META
Op maat gemaakte training (incompany) waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?
Teamscholing ‘Starten met Kindbegrip’
Tijdens deze startscholing voor het hele team maak je kennis met het concept van Sociaal-emotioneel leren (SEL). Je krijgt een beeld bij de begrippen, oefent met het objectief observeren, leert werken met het programma en leert de output lezen.
Implementatieconsult Kindbegrip
Je hebt een keuze voor Kindbegrip gemaakt en wilt een gedegen invoeringsplan maken. Tijdens dit consult verkennen we met elkaar jullie ambities, de schoolcultuur en de wijze van invoering. Aan de hand van het fase-model kijken we waar jullie nu zitten en waar je heen wilt in je ontwikkeling op dit thema.
Groepsbesprekingen met Kindbegrip
Soms leer je het beste door concreet aan de slag te gaan en daarbij begeleiding te krijgen. Bijvoorbeeld bij het voeren van gesprekken met leerkrachten naar aanleiding van de Kindbegrip-profielen. De ib’er wordt begeleid door een ervaren onderwijsadviseur bij het voeren van gesprekken met leerkrachten naar aanleiding van de Zien!-profielen.
Ouderavond rond Kindbegrip
Als team willen jullie ouders informeren over de inhoud en doelstelling van jullie programma Kindbegrip. Je wilt Kindbegrip in gaan zetten in de gesprekken met ouders en je wilt komen tot één talenveld waarbinnen gedrag wordt geduid. Onze onderwijsadviseurs geven graag tijdens een ouderavond een introductie op Kindbegrip.
Terugkomdag Expertscholing Kindbegrip
Heb je eerder ons een experttraject Kindbegrip gevolgd of ken je al veel van het werken met Kindbegrip? Het is goed om altijd te blijven leren en je kennis up-to-date te houden. Dat kan in deze terugkomdag voor experts!
BKA en SKA inrichten met Focus PO META
Leer hoe je met behulp van Focus PO META BKA en SKA goed op elkaar laat aansluiten: analyseer resultaatindicatoren, stel beleidsgerichte resultatenrapporten op en voer hoogwaardige kwaliteitsgesprekken.
Toetsresultaten betekenisvol maken met Cito Leerling in beeld
Je leert optimaal gebruikmaken van ParnasSys in combinatie met jullie lvs-instrument voor toetsen, Cito Leerling in beeld. We gaan aan de slag met het correct invoeren en goed analyseren van jullie toetsen, waarbij we de verschillende mogelijkheden langsgaan en tegelijkertijd nadenken over jullie visie op toetsen.
Werken met Onsbeleidsplan
De module ParnasSys|Onsbeleidsplan biedt tal van mogelijkheden. Voor een effectieve inzet is goede begeleiding van groot belang. Als Gouwe Academie staan we klaar om je hierbij te ondersteunen.