Methodetoetsen op de groepskaart overzichtelijk houden
Hoe zorg je ervoor dat er op de groepskaart per vak maar één kolom staat als je werkt met de resultatenkoppeling? In deze blog leggen we het uit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ParnasSys nieuws! We sturen je handige tips over het gebruik van ParnasSys, nieuwe ontwikkelingen en soms ook unieke aanbiedingen toe.
Hoe zorg je ervoor dat er op de groepskaart per vak maar één kolom staat als je werkt met de resultatenkoppeling? In deze blog leggen we het uit.
ICT-er en leerkracht Haitske Dantuma vertelt over haar ervaringen met ParnasSys: ‘Ik hoor regelmatig gemopper over moeilijke ICT-programma’s in het onderwijs. Er zijn echter veel ICT-functies vanuit bijvoorbeeld ParnasSys die ons werk makkelijker maken. Ik hoop dat meer mensen dit gaan zien en omarmen.’
Sinds Passend Onderwijs worden steeds meer kinderen adaptief getoetst, wat op zich een goede ontwikkeling is. Als je met ParnasSys werkt, hoe vertel je dan bijvoorbeeld aan de ouders wat de de leervordering van hun kind is en hoe laat je dat zien? ParnasSys kent daarvoor verschillende overzichten.
Steeds meer scholen werken met de leerlijnen jonge kind in ParnasSys. Met behulp van deze leerlijnen kunnen leerkrachten hun leerlingen goed volgen in hun ontwikkeling. Daardoor kunnen ze goed aansluiten bij de zone van de naaste ontwikkeling. Tegelijk komen er vragen uit het werkveld: kunnen we dit doorzetten in groep 3 en hoe dan?
Scholen hebben vaak twee centrale plekken om informatie in de cloud vast te leggen: ParnasSys voor leerlinginformatie en Google Drive of Microsoft SharePoint voor zowel leerling- als overige informatie. De koppeling met Google of Microsoft zorgt voor een gebruiksvriendelijk, eenduidig en efficiënt werkproces bij het vastleggen en raadplegen van documenten in de leerling- en groepsmap in ParnasSys.
Passend onderwijs staat hoog in het vaandel op basisschool De Velduil. Stichting Openbaar Onderwijs Houten heeft in 2013 al besloten om onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen aan te bieden op obs Klavertje Vier (een van de twee gefuseerde scholen die nu De Velduil vormen).
Als school of bestuur wil je kunnen zien waar je staat. Hierbij helpt de functionaliteit Rapportage. Met de managementrapportage krijg je een goed overzicht van jouw school of bestuur. De slimme koppelingen en handige selectiemogelijkheden zorgen ervoor dat je een rapportage maakt die de aandachtspunten, parels en andere belangrijke onderwerpen bij elkaar zet.
Als school of bestuur wil je kunnen zien waar je staat. Hierbij helpt de nieuwe functionaliteit rapportage. Met de managementrapportage krijg je een goed overzicht van jouw school of bestuur. De slimme koppelingen en handige selectiemogelijkheden zorgen ervoor dat je een rapportage maakt die de aandachtspunten, parels en andere belangrijke onderwerpen bij elkaar zetten.
Een goed schoolplan vraagt om een goed (team)proces. Wanneer alle teamleden vanaf het begin betrokken zijn bij de planvorming rond veranderthema’s die, bijvoorbeeld, de komende vier jaar centraal staan, heeft iedereen invloed op de grote doelen die zijn gesteld. Dit is een belangrijk onderdeel in het proces om de professional centraal te stellen; het is immers de leerkracht die een plan de ‘look and feel’ geeft in de klas! Hoe pak je zo’n proces aan met je team? Daarover geef ik je in deze blog een paar tips.