Trainingen
Interventies taal/leesonderwijs
Vanuit de wetenschap weten we wat ertoe doet als het gaat om technisch lezen, Close Reading of het vormgeven van goed taal en leesbeleid. Hoe geven jullie de leerlingen een goede basis mee? In deze training gaan we in op het basispakket van ParnasSys, onder andere door toetsgegevens van methodetoetsen én niet-methodetoetsen te koppelen aan mogelijke interventies op het gebied van taal-/leesonderwijs. Ook gaan we in deze training in op WMK om dit te koppelen aan de behoefte aan professionalisering op het gebied van taal-/leesonderwijs binnen de school.
Effectief datagebruik
Scholen beschikken over veel informatie en gegevens, bijvoorbeeld uit ParnasSys. Maar wat doe je met die informatie, als bijvoorbeeld de onderwijsprestaties achter blijven? Je kunt veel leren van je eigen data. De Datateam®methode helpt scholen om hun data effectief te gebruiken om concrete vraagstukken op te lossen.
ParnasSys Privacyproof
"Er is misschien niets te verbergen, maar wél veel om te beschermen!" Dat is een quote die helemaal van toepassing is op leerlingdata in ParnasSys. Waarom is privacy zo belangrijk bij de inrichting van ParnasSys? En hoe richt je ParnasSys AVG-proof in? In ParnasSys zitten heel veel en vaak ook zeer privacygevoelige leerlinggegevens. Deze gegevens moeten daarom zorgvuldig worden beschermd. Daarin heeft niet alleen ParnasSys, maar ook de school zelf een belangrijke rol en verantwoordelijkheid. Het is namelijk aan de school om ParnasSys op een veilige manier in te richten; AVG-proof noemen we dat.
Verdiepingsscholing Leerlijnen jonge kind voor ib’ers
Je wilt als ib'er graag de leerkrachten goed kunnen begeleiden bij het inzetten van de leerlijnen. Tijdens deze maatwerkscholing kunnen we met verschillende thema's aan de slag, waaronder het analyseren van de leerlijnen.
Groepsbesprekingen bij kleuters
Het jonge kind ontwikkelt spelenderwijs. Dit vraagt van de leerkracht dat we het onderwijsaanbod daarop afstemmen en de doelen vooral in spel verwerken. Daarnaast worden de leerlingen niet gevolgd door het afnemen van toetsen, maar door observaties. Dit betekent dat een groepsbespreking bij kleuters er anders uitziet dan bij de groepen 3-8. Wil je hier als ib'ers, bijvoorbeeld binnen jullie netwerk, met elkaar over in gesprek gaan?
Webinar ‘Kennismaken met Leerlijnen’
Wanneer je als school vanuit doelen wilt werken (in plaats van een methode te volgen) of je onderwijs flexibeler wilt inrichten, dan is de module leerlijnen mogelijk heel passend voor je. In deze gratis webinar presenteren we de mogelijkheden.
Scholing op maat Focus PO META
Op maat gemaakte training (incompany) waarin je leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?
Quickstart Focus PO META
Eendaagse cursus waarin je in de basis leert hoe Focus PO META werkt en hoe je de informatie uit dit instrument kunt gebruiken voor kwaliteitsbeleid binnen het bestuur en binnen de scholen. Hoe stuur je (bij) op basis van Focus PO META zodat scholen hun gewenste eindopbrengsten OR1 behalen?
Teamscholing ‘Starten met Kindbegrip’
Tijdens deze startscholing voor het hele team maak je kennis met het concept van Sociaal-emotioneel leren (SEL). Je krijgt een beeld bij de begrippen, oefent met het objectief observeren, leert werken met het programma en leert de output lezen.
Implementatieconsult Kindbegrip
Je hebt een keuze voor Kindbegrip gemaakt en wilt een gedegen invoeringsplan maken. Tijdens dit consult verkennen we met elkaar jullie ambities, de schoolcultuur en de wijze van invoering. Aan de hand van het fase-model kijken we waar jullie nu zitten en waar je heen wilt in je ontwikkeling op dit thema.
Groepsbesprekingen met Kindbegrip
Soms leer je het beste door concreet aan de slag te gaan en daarbij begeleiding te krijgen. Bijvoorbeeld bij het voeren van gesprekken met leerkrachten naar aanleiding van de Kindbegrip-profielen. De ib’er wordt begeleid door een ervaren onderwijsadviseur bij het voeren van gesprekken met leerkrachten naar aanleiding van de Zien!-profielen.
Ouderavond rond Kindbegrip
Als team willen jullie ouders informeren over de inhoud en doelstelling van jullie programma Kindbegrip. Je wilt Kindbegrip in gaan zetten in de gesprekken met ouders en je wilt komen tot één talenveld waarbinnen gedrag wordt geduid. Onze onderwijsadviseurs geven graag tijdens een ouderavond een introductie op Kindbegrip.